Valtiokonttori vastaa varusmiesten tapaturmakorvauksista

Kun varusmiespalveluksesi on päättynyt, Valtiokonttori vastaa vamman tai palvelussairauden hoitokustannuksista sekä muista lainmukaisista korvauksista. Korvausasiantuntija Sanna Länkelä kertoo, miten haet korvausta Valtiokonttorista.

Miten varusmiehen kannattaa toimia, jos palveluksen aikana sattunut vamma alkaa vaivata palveluksen päättymisen jälkeen?

”Palveluksen aikana Puolustusvoimat hoitaa varusmiehen sairaanhoidon, mutta jos palvelusajalta jää vamma, siitä voi kotiutumisen jälkeen saada Valtiokonttorilta tapaturmakorvauksia. Hakemus täytetään Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa, jossa on myös ohjeita sen täyttämiseen.

Oletetaan, että varusmies on loukannut polvensa palvelusaikana ja se on jäänyt oireilemaan. Mitä papereita hänen tulee toimittaa Valtiokonttorille?

”Hakemuksen mukaan pitää liittää sairauslomatodistus, jos henkilö ei kykene menemään töihin, opiskelemaan tai vamma vaatii välittömästi jatkohoitoa. Reseptilääkkeistä saat apteekista laskelman.”

Entä jos palveluksen aikana vammautunut polvi alkaa vaivaamaan uudestaan kotiutumisen jälkeen?

”Siinä tapauksessa kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle, esimerkiksi terveyskeskukseen, ja laita vahinkoasia meille vireille täyttämällä hakemus Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa.”

Valtiokonttori on 350 henkilön monialainen virasto. Sotilastapaturmakorvausten lisäksi Valtiokonttori maksaa myös muun muassa rikosvahingonkorvaukset ja valtion henkilöstön tapaturmakorvaukset.

Valtiokonttorin asiakaspalvelu auttaa sotilastapaturmien korvauksiin liittyvissä asioissa. Asiakaspalvelun tavoitat arkisin välillä 9.00–12.00 numerossa 0295 50 3060 ja osoitteessa vahko.sotilaat@valtiokonttori.fi.

Lisätietoa voit lisäksi etsiä osoitteesta valtiokonttori.fi/sotilastapaturmat.