1. Varmista toimeentulosi

Varusmiespalveluksen aikana toimeentulo koostuu vanhempiensa kanssa asuvilla päivärahasta ja omillaan asuvilla päivärahasta ja Kelan maksamasta sotilasavustuksesta. Niin epäoikeudenmukaista kuin se onkin, erityisesti omillaan asuvien kohdalla palveluksen aikainen toimeentulo ei riitä välttämättömiin menoihin. Palvelukseen kannattaa siis varautua säästöillä, tai esimerkiksi keskustella vanhempien kanssa mahdollisuudesta saada rahallista tukea palveluksen aikana.

Tätä sivustoa ylläpitävä Varusmiesliitto tekee parhaansa tilanteen korjaamiseksi.

2. Hoida itsesi inttikuntoon

Roikkuuko vartalollasi komea kesäpötsi? Ennen varusmiespalvelusta siitä kannattaa pyrkiä eroon. Hyvä kunto auttaa jaksamaan ja helpottaa palveluksen suorittamista. Apua itsesi inttikuntoon piiskaamiseen tarjoaa mm. Puolustusvoimien marsmars-palvelu, mutta jo kevyellä lenkkeilyllä pääsee alkuun.

3. Järjestä siviiliasiat

Keskustele läheistesi kanssa varusmiespalveluksen tuomista haasteista. Kasarmeilla vietetään lähes kaikki arkipäivät ja osa viikonlopuista, joten varusmiespalveluksen ulkopuolisille ihmissuhteille jää todennäköisesti vähemmän aikaa kuin mihin olet tottunut. Lisäksi esimerkiksi autokoulu, pankki- ja vakuutusasiat ja muut mahdollisesti vain arkipäivinä onnistuvat hommat kannattaa hoitaa pakettiin ennen palvelusta.

4. Liity jäseneksi

Tätä sivustoa ylläpitää Varusmiesliitto, joka on varus- ja siviilipalvelusmiesten ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien naisten edunvalvontajärjestö. Työskentelemme muun muassa varusmiesten paremman toimeentulon, mielekkäämmän koulutuksen ja terveellisempien kasarmiolosuhteiden puolesta. Liittymällä jäseneksi tuet liiton työtä ja pääset vaikuttamaan toimintaan.

Jäsenyys on maksuton.